Sunday, August 30, 2009

DIARY rouzword2dworld........

salam satu malaysia, mlm tadi konfirm ramai yg seronok menyambut hari kemerdekaan Malaysia yg ke 52 kan. Tahniah rakyat Malaysia kerana telah memerdekakan negara kita.


Akak nak sambung balik cerita keseronokan akak kerana telah mengambil peluang untuk memerdekakan diri & keluarga dari dijajah situasi kami yg sentiasa x cukup duit dulu. Bukan kate kami ni boros ! , tapi kan tuntutan hidup semakin tinggi, kita tak boleh salahkan kerajaan shj.... apa shj yg berlaku di dlm negara kita ini adalah kerana di pengaruhi oleh perubahan globalisasi, bagaimana kita nak ikut serta ? satu cara sahaja, iaitu dgn ubah diri kita dulu,baru lah kita boleh ubah dunia.

Bagaimana cara kita nak ikuti perubahan ni ? sng shj, berubahlah dari yg sentiasa x ckp duit dgn sentiasa ada cukup duit siap boleh menyimpan 4 angka - 5 angka sebulan, setiap bulan untuk tabungan masa dpn diri sendiri, utk anak-anak & kelurga yg gilang-gemilang.

Bila kita ada cukup duit, apa shj yg berlaku ( contohnya : kenaikan harga barang, kita x akan cpt melatah ) ini kerana kita dari awal lagi dah menabung.


" Apa la akak ni , mata duitan betul la akak ni, asyik cerita pasal duit aje." kan duit tu penting, masalah perceraian, bukan ke krn x ckp duit. masalah kecurian, pecah rumah, pecah amanah & mcm2 masalah lagi yg berkaitan x ckp duit.

Akak dah join bisnes yg telah merubah taraf hidup akak ni dah 4 tahun. Byk sgt perubahan hidup yg kami alami. Ini semua rezeki Allah bg. Tapi kalau kita tak buat, tok sah nak berangan la nak dapat, tapi kalau berangan & buat bersungguh2, itu pasti dapat.


Okey..... selepas kami melawat korea , kami dpt pula melancong ke SYDNEY. Kami dpt melihat satu binaan bangunan yg seakan-akan sama dgn cengkerang yg berlapis-lapis.

ini dlm cruise keliling pulau, kat blkg tu gambar jambatan yg nak pergi ke cengkerang berlapis-lapis tu la.haaaa, inilah cengkerang yg berlapis-lapis tadi, nama die OPERA HOUSE, SYDNEY.dulu- dulu tengok dlm gambar je bangunan tu, dok berangan sorang2, bila la aku nak merasa sampai tmpt2 mcm ni. haaa skrg dah sampai dah.

0 comments: